Glutatyon Tedavisi
Glutatyon tedavisi son zamanların gözde tamamlayıcı tedavilerinden biridir. Bu tedavinin bu kadar popüler olmasının en büyük nedeni antioksidan bakımından oldukça zengin olmasıdır. Bağışıklık sistemini güçlü tutmaktan, gençleşmeye kadar birçok yararı vardır. Glutatyon vücudun doğal yapısında bulunan bir bileşendir. Ancak yaşın ilerlemesi gibi bazı faktörler nedeniyle azalır ve bunun sonucu bazı şikayetler ortaya çıkar. Bu şikayetleri ortadan kaldırmak için glutatyon tedavisi gerekir.
Glutatyon Nedir?
Glutatyon, vücut hücrelerinde bulunan, sistein, glutamik asit glisin gibi aminoasitlerin bileşenidir. Karaciğer tarafından üretilir ve oldukça güçlü bir antioksidandır.
Glutatyon vücutta hücre hasarlarına karşı bariyer görevi görür. Bu nedenle sağlıklı bir vücut için gerekli amino asitlerden biridir.
Glutatyon Ne İşe Yarar?
Glutatyon, hücreleri hasarlara karşı korumaya yarar. Çok güçlü bir antioksidandır, bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve korur. Hücre üretimi ve gereksiz hücrelerin yok edilmesi de glutatyonun faydaları arasında yer alır.
Vücuda detoks etki yapar, ayrıca medikal estetik bakımından da yararları saymakla bitmez.
Bu amino asitin bir diğer faydası ise karaciğeri kimyasallardan arındırmasıdır.
Glutatyon Eksikliği Nasıl Belli Olur?
Vücutta karaciğer tarafından üretilen bu aminoasit yaşın ilerlemesi, sağlıksız beslenme, çevresel etkiler, başta olmak üzere bazı nedenlerle üretimi azalır ve vücutta eksikliği neden olur.
Glutatyon eksikliğinin başlıca nedenleri şu şekildedir:
- Kronik halsizlik
- Yorgunluk
- Enerji azlığı
- Unutkanlık
- Yaraların geç iyileşmesi
- Dikkat dağınıklığı, konsantrasyon bozukluğu
Glutatyonun Faydaları Nelerdir?
İnsan sağlığının yapı taşlarından biri olan glutatyonun faydaları şu şekilde sıralanabilir:
İnsülin direncini azaltır
İlerleyen yaş nedeniyle vücut bu amino asidi üretimini azaltır. Bunun sonucu bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. İnsülin direnci bunlardan biridir. Yaşı ilerlemiş kişiler glutatyon tedavisi sayesinde insülin direçlerinin azaldığı araştırmalar sonucu tespit edilmiştir.
Karaciğer sağlığını korur
Karaciğer tarafından üretilen bu amino asit karaciğer sağlığı için de oldukça faydalıdır. Glutatyon, kronik karaciğer yağlanmasına iyi gelir, kandaki protein, bilirubin ve enzim seviyelerini düzenler, karaciğeri kişmyasallardan arındırır.
Oksidatif stresi azaltır
Vücuttaki serbest radikaller ve oksidanlar arasında dengesizlik sonucu oksidatif stres meydana gelir. Oksidatif stresin yüksek oranda olması ise romatoid artrit, diyabet hatta kanser gibi ciddi hastalıklara neden olabilir. Glutatyon serbest radikaller ile oksidanlar arasında dengeyi sağlar, oksidatif stresi önler.
Bu nedenle glutatyon tedavisi kanser hastalığı riskini azaltır.
Periferik arter hastalığına iyi gelir
Periferik arter hastalığı, arter duvarı tabakalarının kolesterol nedeni ile tıkanması sonucu damarın beslediği bölgelere yeterli kan gitmemesi şikayetidir. Özellikle bacak bölgesinde yaşanan şikayet ciddi hareket kısıtlılığına neden olabilir.
Glutatyon tedavisi periferik arter hastalığının neden olduğu hareket kısıtlılığına iyi gelir, kişinin yaşam konforunu artırır.
Parkinson tedavisini destekler
Parkinson hastalığının ana nedeni tam olarak bilinmez. Ancak dopamin üretimini yapan hücrelerin hasara uğraması hastalığı tetikleyen nedenlerden biridir. Glutatyon hücre üretimini destekler, parkinson tedavisine yardımcı olur.
Otizm tedavisine yardımcıdır
Otizmli bireylerin glutatyon değerinin diğer bireylere göre daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Glutatyon tedavisi otizm semptomlarını azaltmaya yararlı olur.
Diyabete iyi gelir
Glutatyon eksikliği uzun süre devam eden yüksek kan şekeri seviyesine sebep olabilir. Glutatyon tedavisi oksidatif stresi azaltır, kan şekeri seviyesini dengeler.
Glutatyon saça faydaları
Glutatyon tedavisi, saç dökülmesi, kellik tedavisinde tek başına kullanılmaz. Ancak
bağışıklık sistemini güçlendirir, hücre yenilenmesini destekler. Ayrıca bazı vitaminleri aktif hale getirerek bedenin daha sağlıklı hale gelmesini sağlar. Bu özellikleri sayesinde vitamin eksikliği, zayıf bağışıklık sistemi nedeniyle yaşanan saç dökülmesini önleyebilir.
Glutatyon Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Glutatyon tedavisinin iyi geldiği başlıca hastalıklar şunlardır:
- Hepatit
- Damar tıkanıklığı
- Otizm
- Cilde iyi gelir
- Osteoartrit
- Diyabet
- Kalp hastalıkları
- Glokom
- Alkol hasarı
- Lyme hastalığı
- Alzheimer
- Parkinson
- Kolit
- Astım
- Sedef, egzama
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
- Karaciğer ve safra kesesi sağlığını korur
- Sperm sağlığını korur
Glutatyon Tedavisi Nasıl Yapılır?
En iyi glutatyon tedavisi doktorun hastasına önerdiği tedavi şeklidir. Doktor gereken kontrollerden sonra bazen kapsül bazen ise damar yolu önerebilir.
Glutatyon, doğal besin yolu, kapsül, sıvı olarak farklı yollardan takviye edilebilir. Ancak bu amino asitten yüksek oranda faydalanmak için genellikle damardan glutatyon tedavisi tavsiye edilir. Damardan glutatyon yaptıranlar kısa sürede fayda görüldüğü şeklinde yorum yapmaktadır.
Glutatyon Gençleştirir mi?
Serbest radikal hasarları, oksitlenme, mitokondri hasarı başlıca yaşlanma nedenlerindendir. Glutatyon tedavisi serbest radikal hasarı ve oksitlenmeyi önler, mitokondri enerji üretimini destekler. Ayrıca cilt sağlığı için gerekli olan C ve E vitamini aktif durumda tutar. Bu sayede cilt sağlığını korur, yaşlanmayı önleyerek gençleşme sağlar.
Glutatyon Cildi Beyazlatır mı?
Glutatyon cilt sağlığı için oldukça yararlı amino asittir. Cild için yararlı olan vitaminleri aktif hale getirir. Hücre hasarını önler, cilde zarar veren durumları ortadan kaldırır. Bu sayede cildi genç ve sağlıklı tutar. Tüm bunların yanı sıra ciltteki melanin düzeyini dengeler ve cildi beyazlatır.
Glutatyon Kaç Seansta Etki Eder?
Piyasada birçok farklı glutatyon markası ve ürünü vardır. Ancak bu tedavi mutlaka doktor gözetiminde yapılmalıdır. Glutatyon seansları kişinin yaşı, genel sağlık durumu, şikayeti gibi faktörlere bakarak doktor tarafından belirlenir.
“Glutatyon kaç seansta etki eder?” Sorusunun cevabı da kişiye göre değişir, ancak genel olarak 2. seans sonrası hasta olumlu etkileri görmeye başlar.
Leave a Reply